Coaching

Mijn moeder en ik

 

Vrouwencoach zijn, is voor mij een hele logische, liefdevolle uitbreiding van mijn werk in Praktijk Zielskunst. Via vele omzwervingen ben ik bij de kern aangekomen: het voorbereiden, begeleiden en helen van geboortes. Ik werk via afstemming, coaching en intuïtief schilderen.

Tijdens de coaching ga ik op een zachte manier met je terug naar de kern. Wanneer jij als kind geen liefde hebt ontvangen, niet gezien werd en geen troost hebt ontvangen, dan werkt dat in je hele leven door.

Het is van belang dat deze (gemiste) basisbehoefte geheeld wordt om het leven veerkrachtig tegemoet te kunnen gaan. Jij verdient het om je leven te leiden zoals jij dat wilt.   

Voel je een Ja? Dan is de kans groot dat jouw hart en je lijf ja zeggen tegen mijn coaching. Lees dan hieronder verder bij coachingssessies.
Is ja zeggen en voelen, op dit moment nog een stap te ver voor je? Bel me dan gerust op voor een kennismaking (Skype)gesprek of lees verder over een van de workshops vrij intuïtief schilderen.  Zie https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/zielskunst/ 


Coachingssessie(s) Zwangerschap

Ben je zwanger en wil je je bevalling rustig, vol vertrouwen en krachtig tegemoet gaan? Je kind op aarde welkom heten en een liefdevolle basis meegeven? 
Dan wil ik je graag daarbij coachen. Dat kan via een ‘losse’ sessie, een mix van drie sessies of je kiest voor een totaal pakket. 

Inhoud van de sessies

  1. Wat zijn jouw bevallingswensen? Waar zie je tegenop en wat heb jij nodig? Hoe was jouw eigen geboorte en jouw kindertijd?
  2. Hoe ziet jouw perfecte bevalling eruit? Hoe kun je je kindje liefdevol welkom heten op deze wereld? Concrete tips.
  3. Een week na de bevalling schrijf, mail of bel je me en vertel je me in het kort hoe je gevoel is over de bevalling en over je kindje.
  4. 4-6 weken na de bevalling kom je met je kindje naar me toe in mijn praktijk of we werken via Skype*.  Dan maak je jouw welkomstschilderij die je bewaart op de babykamer. Later als jouw kind ‘groot’ is, dan heeft hij/zij altijd iets tastbaars en liefdevols van zijn/haar mama.  

Praktische informatie: 
Een sessie van 1 1/2 uur € 95, incl. BTW.  
Drie sessies van 1 1/2 uur en een telefoongesprek. Totale pakket € 275,  incl. BTW en alle materialen. 
Je bent welkom met je kind. We zijn met zijn drieën en er is een extra ruimte beschikbaar voor jullie beiden, waar je borst- of flesvoeding kan geven. Locatie: Praktijk Zielskunst Leusden. Of via Skype en dan ontvang je de schildersmaterialen thuis.

Coachingssessie(s) heling geboorteproces
Ben je volwassen, verliep jouw eigen geboorte destijds minder goed, of was je als meisje niet gewenst?
Dan kan dat jouw leven en de band met je moeder en/of vader lang beïnvloeden. Met de wetenschap die we nu hebben, heeft er iets wezenlijks aan de basis van je bestaan ontbroken. Vaak heeft dat ook nog jarenlang invloed op het familiesysteem.

Via coaching en intuïtief schilderen help ik je bij je helingsproces.
Je kunt kiezen uit een ‘losse’ sessie of een mix van drie sessies.
Of je kiest ervoor om de diepte in te gaan in drie coachingssessies.

Inhoud van de sessies

  1.  Vertel me datgene wat je weet of hebt gehoord over jouw geboorte   Waar heb je moeite mee en wat herhaalt zich vaak in je leven? 
  2.  Stapje voor stapje gaan we samen jouw komst op aarde visueel   maken en een heling in gang zetten
  3.  Op aarde welkom zijn, heel worden en zijn, jouw doel, jouw leven 

Praktische informatie: 
Een sessie van 1 1/2 uur € 95, incl. BTW.  
Drie sessies van 1 1/2 uur. Totale kosten deelname € 275,  incl. BTW en alle materialen. 
Locatie: Praktijk Zielskunst Leusden. Of via Skype en dan ontvang je de schildersmaterialen thuis. 

 

Hieronder lees je over een aantal uitgewerkte thema’s waarbij ik coach.  

 

Als je moeder bent geworden door een miskraam of abortus 
Je hebt een gebeurtenis als moeder meegemaakt en je zit met lege handen. Voel je je boos, machteloos, verdrietig, schuldig? Of ervaar je het misschien als falen en een gemis? Tijdens de coaching vertel je me over jouw ervaring, je gaat eraan werken en verwerken en je kindje erkennen. Je gaat in een rustiger vaarwater komen.

Als je geen goede bevalling hebt gehad
Bevallen is hard werken vanuit je oerkracht. Van te voren verwachtte je wellicht dat jouw bevalling een van de mooiste momenten uit je leven zou zijn. Is je bevalling anders verlopen dan je had verwacht? Dan ontstaan er vaak allerlei lichamelijke en psychische klachten. Die klachten kun je voorkomen, verminderen, of laten verdwijnen door je bevalling bij mij ‘over te doen’, zodat het alsnog een mooie bevalling wordt.

Als je kind(je) niet meer op aarde leeft
Het verliezen van een kind(je) is zo groot en heeft zo’n enorme impact op je leven, dat het vaak te veel is om alleen te verwerken. Of deze levensgebeurtenis nog maar kort geleden is of al jaren terug, dat maakt niet uit. Het gaat immers over jou en je kind(je). Ik ondersteun je in je rouwproces zodat je gemis weer draaglijker wordt, je beter in je vel komt te zitten en je dagen er weer zonniger uit gaan zien.

Als je angst hebt voor je bevalling
Als angst voor de bevalling overheerst, kun je meer pijn ervaren dan als je je ontspannen voelt om de klus te gaan klaren. Tijdens de coaching ga je intuïtief voelen waar jouw angst zit, je gaat hem visueel maken en er dan (zo veel mogelijk) afstand van nemen. Ook ga je je bewust verbinden met de ziel van je kindje.

Als je een familie-druk ervaart
Doordat er van generatie op generatie een systeem wordt door gegeven, die voor jou niet goed voelt. Denk daarbij aan geldkwesties, dogma’s met betrekking tot geloof, vrouwenonderdrukking en andere items. Als kind heb je gedacht dat dit gedrag of deze ideeën ‘normaal’ zijn. Nu ervaar je ze als belemmerend of verstikkend, omdat ze niet horen bij wat jij in jouw leven belangrijk vindt.
Als jij om hulp durft te vragen, ben je juist krachtig. Het negatieve systeem kan stoppen bij jou. Je gaat ontdekken hoe jij wél wilt leven; met liefde en respect. In vrijheid en blijheid.

Als je een alleengeboren tweeling/meerling bent
Dan ervaar je vaak een diep gemis en je voelt je eenzaam in je leven. Onbewust ben je al jarenlang op zoek naar iets of naar iemand en je ervaart een niet duidelijk te omschrijven onrust. Door je gemis visueel te maken en je broertje of zusje door middel van een ritueel een plaats te geven in je leven, zul je je completer en rustiger gaan voelen.

Als je bent misbruikt of verkracht of je hebt incest meegemaakt
Dan kunnen woede, boosheid, schaamte en schuldgevoelens de kop opsteken. Je vertrouwen in de ander is enorm geschaad. Hij of zij is over jouw grens gegaan en heeft geen respect voor jou (als kind) gehad. Als je de moed hebt, werk dan bij me aan dit trauma. Je maakt je rugzak’ leger, je leert te vertrouwen op je eigen intuïtie en je kijkt met een opener blik en in afstemming op je gevoel naar de ander.

Als je je verhaal ongestoord wilt vertellen
Mensen kennen je verhaal al. Misschien kreeg je zelfs te horen: ‘och dat is al zo lang geleden, je moet verder, flink zijn hoor’. Of misschien mijden ze je als ze je in de verte zien aankomen. Wellicht kreeg je ongevraagd goed bedoelde raad.
Een ingrijpende gebeurtenis bracht je leven aan het schudden. Het is belangrijk om je verhaal te vertellen en je emoties niet ‘binnen’ te houden. Jij bepaalt, of het tijd is om er bij mij ongestoord over te vertellen.  Ik ben een goede luisteraar en als je dat wilt, dan troost en ondersteun ik je.

Houden van jezelf is voeding voor je ziel

Als je meer houdt van een ander dan van jezelf
Dan zorg en help je waarschijnlijk een ander heel goed. Van jezelf houden is de basis en is nodig. Een ander kan jouw gemis aan liefde niet opvullen. Wellicht ben je als kind onvoldoende gehoord of gezien. Voel je je onzeker? Vind je het moeilijk om beslissingen te nemen, grenzen te stellen of om je te uiten? Voel je je soms nutteloos of waardeloos en wil je het tegendeel bewijzen?
Een balans tussen geven en nemen, liefde voor jezelf en de ander en een open, respectvolle communicatie hoort in ieders zielenleven. Tijdens de coaching en thuis ga je praktische oefeningen doen. Je gaat ervaren waar jij blij van wordt en wie of wat jou energie geeft.


Persoonlijke noot:

‘En ja, mij werd in die tijd bij het solliciteren gezegd: mevrouw u hebt kinderen. Hoe denkt u dat dan te doen als ze ziek worden? Meneer ik heb oppas thuis. Nou nee, mevrouw, ik vind toch dat de moeder thuis hoort te zijn. Grr. Er was brood op de plank nodig en dat is gelukt’.

Communicatie loopt als een rode draad door mijn leven.
In de dovenwereld heb ik echt baanbrekend werk gedaan. Er bestond geen schrijftolk(audiotolk) in Nederland. Ik heb het me eigen gemaakt, dag in, dag uit ervoor gegaan.

Een schrijftolk is er om het gesprokene zichtbaar te maken op scherm (ook met gevoelens e.d. omschreven), zodat de communicatie goed verloopt. Bij studies, werk en in privésfeer (rechtbank e.d.). Omdat het in 1996 een hele nieuwe dienstverlening was, bestond er vanuit de overheid ook geen vergoeding voor. Er werd voor mijn werk een uitzondering gemaakt door het LISV (nu UWV), ik hielp mee de opleiding opstarten, die is er nog steeds en sindsdien krijgen de tolken hun diensten ook vergoed. Mijn motivatie was mijn dove oma die niet door middel van gebarentaal kon communiceren omdat ze horend was geweest.

Waarom ik je dit voorbeeld geef is, dat ik zo van ganser harte hoop dat jij als vrouw gaat doen waar je blij van wordt. En dat nagenoeg alles mogelijk is, als je er helemaal voor gaat. Ik vind het zo jammer, dat mensen zich blijvend laten weerhouden door obstakels.

Kun je ‘een paar armen om je heen’ goed gebruiken of ‘een pepertje’ om er voor te gaan, neem dan contact met me op voor een 20 minuten gratis Skype-of telefoongesprek, om te ervaren of er van beide kanten vertrouwen is en een klik om verder te gaan.

Contact rechtstreeks via de contactpagina, bel naar 06- 54 381 383 of mail naar  mariejose@praktijkzielskunst.nl .

Wil je direct een sessie aanvragen, klik dan hier.